Unele persoane pot moșteni chiar dacă cel decedat nu a dorit acest lucru

Instituția ,,rezervei succesorale” este dovada clară că ,,dezmoștenirea” nu poate opera niciodată în totalitate.

Legislația în vigoare prevede că, dacă ne dorim să dezmoștenim o persoană cu vocație la moștenire, acest lucru nu se va întâmpla deoarece aceasta are dreptul să primească jumătate din cât i-ar fi revenit în mod normal.

Cei care au acest drept special de a nu fi dezmoșteniți în totalitate sunt: soțul supraviețuitor, copiii, copiii copiilor și părinții.

Așadar, dacă defunctul a lăsat prin moștenire mai mult decât trebuia altor categorii de persoane, a dezmoștenit, în mod expres, pe vreun moștenitor ori a făcut donații în timpul vieții și din averea acestuia n-a mai rămas, în felul acesta, aproape nimic, cel prejudiciat astfel poate merge în instanță pentru a-și recupera partea.

3

Leave a Comment!*

Related Posts

Vanzare sau donatie ?

Vanzare sau donatie ? Donația este la fel de sigură ca vânzarea? Un contract de donație ,,poate fi atacat”? Așadar, vanzare sau donatie ? Răspunsul nostru: Vânzare sau donație, ambele…
Read more

Care este diferența dintre…

Care este diferența dintre reziliere și rezoluțiune? Auzim despre un contract că a fost ,,reziliat” sau a intervenit ,,rezoluțiunea” contractului. Ce definesc, de fapt, acești termeni? Care sunt asemănările și…
Read more

Ce se întâmplă dacă…

Ce se întâmplă dacă ești chemat la un proces și nu te prezinți? Situația e diferită în funcție de calitatea părții (reclamant, pârât sau martor) ori de obiectul cauzei.  …
Read more
Sunt de acord cu termenii si conditiile